NLP Strategieën. Leer de code van je brein.

Blogop.website NLP Strategieën

NLP strategieën zijn een opeenvolging van stappen die tot resultaat leiden. Bijvoorbeeld het kopen van iets: ik zie iets, ik krijg een gevoel en dan beslis ik.

NLP strategieën zijn vergelijkbaar met de combinatie van een kluis. Wanneer je de code kent krijg je toegang tot het geheim dat de basis vormt van gedrag dat leidt tot gewenst of ongewenst resultaat. NLP strategieën geven je inzicht in je gewoontes en gedragingen. Het is iets wat je doet in je hersenen, in je denken en in je zenuwstelsel, wat leidt tot een bepaald gedrag en resultaat. Een NLP strategie is de structuur achter ‘hoe’ je de dingen doet, die je doet. Het geeft je letterlijk de sleutel bij het behalen van doelen. 

Een aantal succes bepalende NLP strategieën zijn: hoe kom ik tot beslissen, hoe leer ik, hoe werkt motiveren bij mij, hoe werken mijn overtuigen voor mij en hoe vormen NLP strategieën mij beeld van de realiteit?

Hoe ontwikkel je een NLP strategie?

We ontwikkelen NLP strategieën van jongs af aan. Vanaf jonge leeftijd koppel je al diverse gedragingen en ervaringen samen die je een uitkomst opleveren en neem je aan de hand van die uitkomsten beslissingen. Later, wanneer je merkt dat iets goed werkt, generaliseer je het proces dat je eerder had aangewend voor het maken van deze beslissingen. Je zegt dan tegen jezelf: “Dit is een goede manier om deze beslissing te kunnen nemen”, waarna je dit proces blijft herhalen in een veelvoud van andere situaties dan je er ooit mee begon.

Soorten NLP strategieën

NLP strategieën hanteer je bij al je gedragingen. Al onze dagelijkse activiteiten worden gegenereerd en onderhouden door NLP strategieën. Iedereen heeft NLP strategieën, maar weinig mensen zijn zich ervan bewust dat ze zoveel dingen volgens vaste NLP strategieën doen zoals bijvoorbeeld:

  • leer strategieën
  • sport strategieën
  • communicatie strategieën
  • eten strategieën 

Als je NLP strategieën ontdekt, kun je ze veranderen als ze niet effectief zijn. Kennis van NLP strategieën zorgt ervoor dat je de oorzaak van ongewenste uitkomsten gaat begrijpen en dat je de uitkomst van gewenste uitkomsten kunt handhaven! Zodra je beseft dat je een falende NLP strategie hanteert, kun je deze veranderen. Ook kun je succesvolle NLP strategieën van anderen herkennen en kopiëren.